Ας γνωριστούμε

Τα χαρτάκια Smoking συστήνονται...


Είμαι το premium χαρτάκι στριφτού Smoking. Δεν λεγόμουν πάντα έτσι ξέρετε… το πρώτο μου όνομα ήταν El Pino και η ημερομηνία δημιουργίας μου η αρχική χρονολογείται το 1879.


Χαρακτηριστικές διαφημίσεις El Pino της εποχής.

Smoking Arroz
Το πρώτο μου «κοστούμι» με το όνομα Smoking, μετά τον προκάτοχο μου El Pino

Ξανα-γεννήθηκα με το σημερινό μου όνομα το 1929 στην περιοχή Capellades στην Βαρκελώνη της Ισπανίας από την ίδια οικογένεια-θρύλο Miquel y Costas & Miquel S.A ( MCM ) που με είχε από παλιά.

xartakia-striftou-Smoking-history
Ήδη από το 1929 κατανοώντας τις ανάγκες των «φίλων» μου, ήμουν διαθέσιμος σε διάφορες εκδόσεις για τους λάτρεις του στριφτού τσιγάρου.Χαρακτηριστικές διαφημιστικές αφίσες από την ιστορία μου.

Σήμερα η μητέρα εταιρεία MCM είναι ένας από τους μόλις τέσσερις κατασκευαστές ειδικού ελαφρού χαρτιού τσιγάρων στον κόσμο και ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες και εκτός από εμένα – το χαρτάκι στριφτού Smoking – παράγει και άλλες εξειδικευμένες μάρκες τσιγαρόχαρτου, όπως Pure HempMantra, SMK, Bambu. Παράγει επίσης και διανέμει αποκλειστικά την μάρκα ABADIE, καθώς και τις συλλογές Bob Marley και Smoking kukuxusumusu.

Miquel-y-Costas-_-Miquel-b
1. Τα ιδρυτικά μέλη της οικογένειας Miquel y Costas & Miquel από τα πολύ αρχικά βήματα της MCM το 1725. 2.Ο λογότυπος της Miquel y Costas & Miquel σήμερα.
Mr. Smoking-watch

Δεν λέω,  κατάγομαι μεν από πολύ παλιές και «καλές» οικογενειακές ρίζες και ναι, είναι αλήθεια… είμαι η περηφάνια κι η … ναυαρχίδα των δημιουργών μου, αλλά δεν το έχω πάρει «επάνω» μου !!! 

Διάσημοι καλλιτέχνες έχουν ασχοληθεί μαζί μου στο πέρασμα του χρόνου.

  • Smoking-poster-Woman-3Αν και θεωρούμαι connoisseur …κατά βάθος είμαι πολύ απλός … Στρίβω μόνος μου τα τσιγάρα μου… (μου αρέσουν τα χειροποίητα πράγματα… κρύβουν μεγαλύτερη απόλαυση)  συχνάζω πολύ σε καλλιτεχνικά στέκια – μου αρέσουν οι νέες τεχνοτροπίες στις τέχνες αλλά και οι γκραβούρες, παρακολουθώ στενά την εξέλιξη της τεχνολογίας και την χρησιμοποιώ προς όφελος μου (μου αρέσει να βελτιώνομαι σαν είδος) αλλά κάνω και τον διαλογισμό μου, ακούω διάφορα είδη μουσικής (τα οποία παρεμπιπτόντως  «αγγίζουν» διαφορετικές χορδές μου), ταξιδεύω πολύ συχνά (εξάγομαι σε 80 χώρες στις 5 ηπείρους) και συλλέγω καινούργιες αισθήσεις, εμπειρίες και γεύσεις.
Σ’ ένα από τα ταξίδια μου γνωρίστηκα με μία ομάδα ανθρώπων η οποία εκτιμώντας την καταγωγή μου και αφουγγραζόμενη τα σημεία των καιρών με έφερε στην χώρα σου, την Ελλάδα. Από το 1996 λοιπόν ιδρύθηκε η εταιρία Simeron που είναι υπεύθυνη για εμένα εδώ.

Και σαν «φιλοξενούμενο» της η SIMERON μου φέρθηκε άψογα !!! Με έφερε σε επαφή με  ανθρώπους που θα εκτιμούσαν την καταγωγή και την χρήση μου, θα απολάμβαναν τις στιγμές τους μαζί μου, θα με παίρναν έξω μαζί τους να με γνωρίσουν στην παρέα τους… και θα μιλούσαν για εμένα – το χαρτάκι στριφτού Smoking – και για τις χάρες μου, για την παραδοσιακή απόλαυση που τους χαρίζω και που σε συνδυασμό με τον hi tech εξοπλισμό που παράγομαι με κάνει τόσο ξεχωριστό στο είδος μου.

Όπως είπα και παραπάνω, μου αρέσει να βελτιώνομαι οπότε και κυκλοφορώ σε μια μεγάλη  ποικιλία χρωμάτων στις συσκευασίες μου. Τα οποία –παρεμπιπτόντως- χρώματα σχετίζονται με το βάρος την πυκνότητα ή τo υλικό του εσωτερικού χαρτιού κάθε πακέτου μου.

Η εταιρεία SIMERON, αντιπροσωπεύει σήμερα και κάποιους άλλους συγγενείς μου εδώ στην Ελλάδα. Είναι τα ξαδέρφια μου, κι αυτά τσιγαρόχαρτα υψηλής ποιότητας και καταγωγής όπως είναι τα Pure Hemp, Mantra, SMK, Bambu, ABADIE, καθώς και τις συλλογές Bob Marley και Smoking kukuxumusu.
Smoking-Animated-Logo-small

Θα μας βρείτε,
αν μας ζητήσετε με το όνομά μας,
σε κάθε κεντρικό σημείο
της πόλης σας
ή ακόμα πιο εύκολα…

Pin It on Pinterest

Share This